Image Image Image Image Image Image Image Image Image

04 nov

By

Voorzetapparatuur

2015-11-04 | By |

Bij het werken met heftrucks worden ook vaak diverse type voorzetapparatuur gebruikt. Voorzetapparatuur zijn hulpmiddelen met een specifieke toepassing. Dit kan van alles zijn, enkele bekende zijn side-shift en bijvoorbeeld verlengsloffen voor de vorken. Maar naast deze meer bekende hulpmiddelen is er een heel scala aan apparatuur voorhanden.

Hieronder enkele voorbeelden:

30577

107BE6410heftruck-bezem

Als men deze apparatuur gaat gebruiken moet men zich realiseren dit dit van invloed kan zijn op de stabiliteit van de heftruck. Dit komt omdat voorzetapparatuur het zwaartepunt van de heftruck beïnvloed. In alle gevallen zal er gekeken moeten worden of het lastdiagram op de heftruck nog wel van toepassing is tijdens het gebruik van deze hulpmiddelen. Meestel zal er een tweede lastdiagram aanwezig moeten zijn die de bestuurder informeert over de maximale capaciteit van de heftruck tijdens het gebruik van de voorzetapparatuur.

Tijdens onze trainingen gaan we uitgebreid in op het onderwerp lastzwaartepunt. Dit omdat er bij verkeerde inschatting van het zwaartepunt nare ongevallen kunnen gebeuren. Ons doel is het voorkomen van ongevallen. Een goede heftrucktraining is daarbij essentieel. Dat hoeft op zich niet duur te zijn. Er is al een 1 daagse training voor heftruckchauffeurs met ervaring. De kosten hiervan zijn € 199,- excl BTW. Er hoeft maar één keer een schade voorkomen te worden en de investering is al gerechtvaardigd.

Wilt u meer weten over dit onderwerp of wilt u uw medewerkers laten trainen neem dan contact op met Braveau. Wij zijn bereikbaar op telefoonnummer 040-3098012 of via e-mail info@braveau.nl