Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Stapelaar certificaat

Nu aanmelden is gegarandeerd binnen 1 week gecertificeerd

Een stapelaar is niet meer weg te denken uit een modern warehouse. Met name in kleine ruimte is het een zeer geschikt alternatief voor een hef- of reachtruck. Speciaal voor die mensen die tijdens hun werk (wel eens) een stapelaar gebruiken hebben wij een stapelaartraining ontwikkeld die wordt afgesloten met een certificaat. Het halen van een Stapelaar certificaat verhoogt de veiligheid op de werkplek. Bij interesse kun je dit via deze pagina aan ons laten weten. Reserveer je deelname voor één van de beschikbare data of vraag een offerte aan voor een groep of incompanytraining.

Voor wie is deze Stapelaar cursus?

De Stapelaar cursus is bedoeld voor iedereen die tijdens zijn werk (wel eens) een Stapelaar gebruikt. Dit kunnen magazijnmedewerkers zijn die er dagelijks mee werken, maar bijvoorbeeld ook vrachtwagenchauffeurs of kantoorpersoneel dat af en toe een pallet verplaats, en vrachtauto lost of laadt.

Na het behalen van een Stapelaar certificaat zijn medewerkers in staat om veilig met een Stapelaar te werken. Daarmee voorkom je als bedrijf schade aan goederen en materieel, maar ook persoonlijke ongelukken.

 

Waarom een Stapelaar certificaat?

Stapelaar_03
Een Stapelaar certificaat verhoogt de veiligheid op de werkplek en helpt om schades te voorkomen. De Arbowet schrijft voor dat een bedrijf voorlichting en instructie moet geven aan medewerkers. Wil je als bedrijf aan deze verplichting voldoen? Zorg dan dat alle medewerkers in het bezit zijn van een Stapelaar certificaat.

Tijdens deze cursus leer je veilig omgaan met een Stapelaar. Ook besteden we aandacht aan belading en stabiliteit, interne veiligheidsregels en een veilige werkomgeving.

 •  Ontvangst
   Introductie
   Theorie
   Praktijkexamen
   Theorie-examen

 • Theorie
   Arbowetgeving
   Werking van een Stapelaar
   Lasten verplaatsen met een Stapelaar
   Dagelijks onderhoud
   Veiligheid

  Praktijk
   Uitleg Stapelaar
   Basisvaardigheden
   Werken met een Stapelaar
   Dagelijks onderhoud
   Veiligheid

“Mijn certificaat was verlopen, via Braveau had ik binnen één dag alles weer geregeld!”

 

Kosten voor het halen van een Stapelaar certificaat

Direct inzicht in de beschikbaarheid op korte termijn of een prijs op maat? Wij zijn op werkdagen tot 17.30 uur bereikbaar op 040-3098012

één deelnemer
€ 167,95
4 uur cursus
 • Minimumleeftijd is 16 jaar
 • Voor bestuurders van Stapelaars
 • Binnen 1 dag
 • Trainingslocatie in Best
 • Certificaat en een veiligheidspasje Stapelaar (geldigheidsduur: 5 jaar)
 • Prijs is exclusief BTW
In-company
op aanvraag
Cursus op maat, vanaf 4 personen
 • Minimumleeftijd is 16 jaar
 • Voor bestuurders van Stapelaars
 • Binnen 1 dag
 • Locatie naar wens
 • Certificaat en een veiligheidspasje Stapelaar (geldigheidsduur: 5 jaar)
 • Prijs op aanvraag

Veelgestelde vragen over Stapelaar certificaten

Is een Stapelaar certificaat wettelijk verplicht?

Voor alle Stapelaar chauffeurs is het wettelijk verplicht om een rij-instructie te volgen. De wet geeft niet duidelijk aan hoe de instructie eruit moet zien, maar als bedrijf moet je bij bepaalde omstandigheden kunnen aantonen dat er een goede instructie is geweest, bijvoorbeeld bij bedrijfsongevallen.

Kan ik met spoed mijn Stapelaar certificaat halen?

Bij Braveau is het (vrijwel) altijd mogelijk om al op korte termijn een cursus te volgen. Vaak zelfs binnen een week. Neem contact met ons op voor de beschikbare data.

Wanneer hoor ik of ik ben geslaagd?

Aan het einde van de cursus wordt bekend gemaakt of je bent geslaagd. Het Stapelaar certificaat ontvang je gegarandeerd binnen 1 week na je examen.

Voor welke regio's zijn jullie actief?

Braveau werkt met name voor opdrachtgevers in Noord-BrabantZuid-Limburg en Gelderland. Onze incompany opleidingen bestrijken geheel Nederland.