Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Stapelaar certificaat incompany

Nu aanmelden is gegarandeerd binnen 1 week gecertificeerd

Het halen van een Stapelaar certificaat verhoogt de veiligheid op de werkplek. Het certificaat is bedoeld voor iedereen die tijdens zijn werk (wel eens) een Stapelaar gebruikt. Via Braveau is het mogelijk om een maatwerk incompany Stapelaar opleiding aan te vragen. Bij interesse vraag je via deze pagina een offerte aan voor een incompanytraining.

Voor wie is deze Stapelaar cursus?

De incompany Stapelaar cursus is bedoeld voor bedrijven waar met Stapelaars wordt gewerkt. De cursus is bijvoorbeeld geschikt voor magazijnmedewerkers die dagelijks met een Stapelaar werken, of voor bijvoorbeeld vrachtwagenchauffeurs of kantoorpersoneel dat af en toe een pallet in een stelling zet of een vrachtauto los of laadt met een Stapelaar.

Na het behalen van een Stapelaar certificaat zijn medewerkers in staat om veilig met een Stapelaar te werken. Daarmee voorkom je als bedrijf schade aan goederen en materieel, maar ook persoonlijke ongelukken. Braveau levert een specifieke opleiding op basis van de eisen en wensen die uw bedrijf heeft.

 

Waarom een Stapelaar certificaat?

Een Stapelaar certificaat verhoogt de veiligheid op de werkplek en helpt om schades te voorkomen. De Arbowet schrijft voor dat een bedrijf voorlichting en instructie moet geven aan medewerkers. Wil je als bedrijf aan deze verplichting voldoen? Zorg dan dat alle medewerkers in het bezit zijn van een Stapelaar certificaat.

Tijdens deze cursus leren medewerkers veilig omgaan met een Stapelaar. Ook besteden we aandacht aan belading en stabiliteit, interne veiligheidsregels en een veilige werkomgeving.

 • Een dagindeling kan er als volgt uitzien:

  Ontvangst
  Introductie
  Theorie
  Praktijk
  Praktijkexamen
  Theorie-examen

 • Onderstaande onderdelen worden standaard behandeld:

  Theorie
  Arbowetgeving
  Werking van een Stapelaar
  Lasten verplaatsen met een Stapelaar
  Dagelijks onderhoud
  Veiligheid

  Praktijk
  Uitleg Stapelaar
  Basisvaardigheden
  Werken met een Stapelaar
  Dagelijks onderhoud
  Veiligheid

“Mijn certificaat was verlopen, via Braveau had ik binnen één dag alles weer geregeld!”

 

Kosten voor het halen van een Stapelaar certificaat

Direct inzicht in de beschikbaarheid op korte termijn of een prijs op maat? Wij zijn op werkdagen tot 17.30 uur bereikbaar op 040-3098012

In-company
op aanvraag
Cursus op maat, vanaf 4 personen
 • Minimumleeftijd is 16 jaar
 • Voor bestuurders van Stapelaars
 • Cursus van 4 uur
 • Locatie naar wens
 • Certificaat en een veiligheidspasje Stapelaar (geldigheidsduur: 5 jaar)
 • Prijs op aanvraag

 

Veelgestelde vragen over Stapelaar certificaten

Is een Stapelaar certificaat wettelijk verplicht?

Voor alle Stapelaar chauffeurs is het wettelijk verplicht om een rij-instructie te volgen. De wet geeft niet duidelijk aan hoe de instructie eruit moet zien, maar als bedrijf moet je bij bepaalde omstandigheden kunnen aantonen dat er een goede instructie is geweest, bijvoorbeeld bij bedrijfsongevallen.

Kan ik met spoed mijn Stapelaar certificaat halen?

Bij Braveau is het (vrijwel) altijd mogelijk om al op korte termijn een cursus te volgen. Vaak zelfs binnen een week. Neem contact met ons op voor de beschikbare data.

Wanneer hoor ik of ik ben geslaagd?

Aan het einde van de cursus wordt bekend gemaakt of je bent geslaagd. Het Stapelaar certificaat ontvang je gegarandeerd binnen 1 week na je examen.

Voor welke regio's zijn jullie actief?

Braveau werkt met name voor opdrachtgevers in Noord-BrabantZuid-Limburg en Gelderland. Onze incompany opleidingen bestrijken geheel Nederland.