Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Reachtruckcertificaat in 2 dagen

Nu aanmelden is gegarandeerd binnen 1 week gecertificeerd

Het halen van een reachtruckcertificaat verhoogt de veiligheid op de werkvloer. Het certificaat is bedoeld voor iedereen die tijdens zijn werk (wel eens) een reachtruck bestuurt. Via Braveau is het mogelijk om een reachtruckcertificaat te behalen in 2 dagen. Bij interesse kun je dit via deze pagina aan ons laten weten. Reserveer je deelname voor één van de beschikbare data of vraag een offerte aan voor een groep of incompanytraining.

 

 

Voor wie is deze reachtruck opleiding?

Een reachtruckcertificaat halen in 2 dagen is bedoeld voor reachtruckchauffeurs die geen of beperkte ervaring hebben in het bedienen van een reachtruck. Heb jij geen of beperkte ervaring? Via deze reachtruck opleiding kun jij toch binnen 2 dagen een nieuw reachtruckcertificaat halen.

Een reachtruck heeft een grote hefhoogte en is gebouwd om op kleine ruimte te manoeuvreren. Om gevaarlijke situaties te voorkomen leren we onervaren bestuurders om veilig en efficiënt te werken met een reachtruck. We werken in kleine groepjes waardoor iedereen ruimschoots de tijd heeft om nieuwe vaardigheden aan te leren.

IMG_0807

 

Beter inzetbaar dankzij een reachtruckcertificaat

Reachtruckchauffeurs met een reachtruckcertificaat zijn beter inzetbaar. Heb je een reachtruckcertificaat, dan weten (potentiële) werkgevers dat je een gedegen reachtruck opleiding hebt gevolgd. Hiermee toon je aan dat je veilig en efficiënt kunt werken met een reachtruck.

Bij deze reachtruck opleiding besteden we 75% van de tijd aan praktijk en 25% aan theorie. Aan het einde van beide dagen maak je een theorie- en praktijkexamen. Doe je dit met succes, dan ontvang je het reachtruckcertificaat, wat voor de komende 5 jaar geldig is. Dit kan al binnen 1 week geregeld zijn. Na 5 jaar is het volgen van een herhalingscursus (1 dag) voldoende om het reachtruckcertificaat weer met 5 jaar te verlengen.

 • Dag 1

  Ontvangst
  Introductie
  Theorie
  Lunch
  Praktijk
  Praktijkexamen
  Theorie-examen

  Dag 2

  Ontvangst
  Praktijk
  Lunch
  Praktijk
  Praktijkexamen
  Theorie-examen

 • Dag 1

  Theorie
  Arbowetgeving
  Werking van een reachtruck
  Lasten verplaatsen met een reachtruck
  Dagelijks onderhoud
  Veiligheid

  Praktijk
  Uitleg heftruck (reachtruck)
  Basisvaardigheden

  Dag 2

  Praktijk
  Werken met een reachtruck
  Onderhoud
  Veiligheid

“Mijn certificaat was verlopen, via Braveau had ik binnen één dag alles weer geregeld!”

 

Kosten voor het halen van een reachtruckcertificaat

Direct inzicht in de beschikbaarheid op korte termijn of een prijs op maat? Wij zijn op werkdagen tot 17.30 uur bereikbaar op 040-3098012.

één deelnemer
€ 417,90
Tweedaagse cursus
 • Minimumleeftijd is 16 jaar
 • Voor bestuurders zonder rijervaring
 • Cursus van 2 dagen
 • Trainingslocatie in Best
 • Certificaat en een veiligheidspasje reachtruck (geldigheidsduur: 5 jaar)
 • Prijs is exclusief BTW
In-company
op aanvraag
Cursus op maat, vanaf 4 personen
 • Minimumleeftijd is 16 jaar
 • Voor bestuurders zonder rijervaring
 • Cursus van 2 dagen
 • Locatie naar wens
 • Certificaat en een veiligheidspasje reachtruck (geldigheidsduur: 5 jaar)
 • Prijs op aanvraag

Veelgestelde vragen over reachtruckcertificaten

Is een reachtruckcertificaat wettelijk verplicht?

Voor alle reachtruckchauffeurs is het wettelijk verplicht om een rij-instructie te volgen. De wet geeft niet duidelijk aan hoe de instructie eruit moet zien, maar als bedrijf moet je bij bepaalde omstandigheden kunnen aantonen dat er een goede instructie is geweest, bijvoorbeeld bij bedrijfsongevallen.

Kan ik met spoed mijn reachtruckcertificaat halen?

Bij Braveau is het (vrijwel) altijd mogelijk om al op korte termijn een cursus te volgen. Vaak zelfs binnen een week. Neem contact met ons op voor de beschikbare data.

Hoe oud moet je zijn voor het halen van een reachtruckcertificaat?

Vanaf 16 jaar mag je een reachtruckopleiding volgen. Het besturen van een reachtruck mag tot je 18e alleen onder deskundig toezicht.

Wanneer hoor ik of ik ben geslaagd?

Aan het einde van de cursus wordt bekend gemaakt of je bent geslaagd. Het reachtruckcertificaat ontvang je gegarandeerd binnen 1 week na je examen.

Voor welke regio's zijn jullie actief?

Braveau werkt met name voor opdrachtgevers in Noord-Brabant, Zuid-Limburg en Gelderland. Onze incompany opleidingen bestrijken geheel Nederland.