Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Reachtruckcertificaat in 1 dag

Nu aanmelden is gegarandeerd binnen 1 week gecertificeerd

Het halen van een reachtruckcertificaat verhoogt de veiligheid op de werkvloer. Het certificaat is bedoeld voor iedereen die tijdens zijn werk (wel eens) een reachtruck bestuurt. Via Braveau is het mogelijk om een reachtruckcertificaat te behalen in 1 dag. Bij interesse kun je dit via deze pagina aan ons laten weten. Reserveer je deelname voor één van de beschikbare data of vraag een offerte aan voor een groep of incompanytraining.

 

 

Voor wie is deze reachtruck opleiding?

Een reachtruckcertificaat halen in 1 dag is bedoeld voor reachtruckchauffeurs die al eerder een diploma of certificaat reachtruckbestuurder hebben behaald. Heb jij dus een reachtruckcertificaat dat nu of binnenkort is verlopen? Via deze cursus kun je in 1 dag een nieuw reachtruckcertificaat halen.

Heb je niet eerder een diploma of certificaat reachtruckbestuurder behaald maar wel ruime ervaring in het werken met een reachtruck? Ook dan kun je mogelijk deelnemen aan deze cursus. Neem even contact met ons op, dan bespreken we of deze cursus voor jou geschikt is.

reach truck certificaat braveau

 

Binnen 1 week een nieuw reachtruckcertificaat.

Warehouse worker in forklift

Reachtruckchauffeurs met een Reachtruckcertificaat zijn beter inzetbaar. Heb je een Reachtruckcertificaat, dan weten (potentiële) werkgevers dat je een gedegen heftruck opleiding hebt gevolgd. Hiermee toon je aan dat je veilig en efficiënt kunt werken met een reachtruck.

De reachtruck opleiding bestaat uit een theorie- en praktijkexamen (beiden 50% van de dag). Lukt het om beide examens succesvol af te ronden? Dan ontvang je het reachtruckcertificaat, wat voor de komende 5 jaar geldig is. Dit kan al binnen 1 week geregeld zijn. Na 5 jaar is het volgen van een herhalingscursus (1 dag) voldoende om het reachtruckcertificaat weer met 5 jaar te verlengen

 • Ontvangst
  Introductie
  Theorie
  Lunch
  Theorie-examen
  Praktijk
  Praktijkexamen

 • Theorie
  Arbowetgeving
  Werking van een reachtruck

  Lasten verplaatsen met een reachtruck
  Dagelijks onderhoud

  Veiligheid

  Praktijk
  Uitleg reachtruck

  Basisvaardigheden
  Werken met een reachtruck

  Onderhoud
  Gevaren en risico’s

“Mijn certificaat was verlopen, via Braveau had ik binnen één dag alles weer geregeld!”

 

Kosten voor het halen van een reachtruckcertificaat

Direct inzicht in de beschikbaarheid op korte termijn of een prijs op maat? Wij zijn op werkdagen tot 17.30 uur bereikbaar op 040-3098012

één deelnemer
€ 208,95
Eéndaagse cursus
 • Minimumleeftijd is 16 jaar
 • Voor bestuurders met ervaring
 • Cursus van 1 dag
 • Trainingslocatie in Best
 • Certificaat en een veiligheidspasje reachtruck (geldigheidsduur: 5 jaar)
 • Mogelijk met code 95
 • Prijs is exclusief BTW
In-company
op aanvraag
Cursus op maat, vanaf 4 personen
 • Minimumleeftijd is 16 jaar
 • Voor bestuurders met rijervaring
 • Cursus van 1 dag
 • Locatie naar wens
 • Certificaat en een veiligheidspasje reachtruck (geldigheidsduur: 5 jaar)
 • Mogelijk met code 95
 • Prijs op aanvraag

Veelgestelde vragen over reachtruckcertificaten

Is een reachtruckcertificaat wettelijk verplicht?

Voor alle reachtruckchauffeurs is het wettelijk verplicht om een rij-instructie te volgen. De wet geeft niet duidelijk aan hoe de instructie eruit moet zien, maar als bedrijf moet je bij bepaalde omstandigheden kunnen aantonen dat er een goede instructie is geweest, bijvoorbeeld bij bedrijfsongevallen.

Kan ik met spoed mijn reachtruckcertificaat halen?

Bij Braveau is het (vrijwel) altijd mogelijk om al op korte termijn een cursus te volgen. Vaak zelfs binnen een week. Neem contact met ons op voor de beschikbare data.

Hoe oud moet je zijn voor het halen van een reachtruckcertificaat?

Vanaf 16 jaar mag je een reachtruckopleiding volgen. Het besturen van een reachtruck mag tot je 18e alleen onder deskundig toezicht.

Wanneer hoor ik of ik ben geslaagd?

Aan het einde van de cursus wordt bekend gemaakt of je bent geslaagd. Het reachtruckcertificaat ontvang je gegarandeerd binnen 1 week na je examen.

Voor welke regio's zijn jullie actief?

Braveau werkt met name voor opdrachtgevers in Noord-Brabant, Zuid-Limburg en Gelderland. Onze incompany opleidingen bestrijken geheel Nederland.