Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Ontvang subsidie voor je heftruckopleiding

Wil je een opleiding of beroepsgerichte cursus volgen om je kansen op werk te vergroten, een andere baan te vinden of een carrièreswitch te maken? Dan kun je een ‘scholingsvoucher voor werkzoekende’ aanvragen. Dit is een subsidie voor een opleiding of cursus die opleidt voor een zogenoemd kansberoep: een beroep waar veel vraag naar is en de kans dus groot is dat je snel een baan vindt. Een heftruckchauffeur of logistiek medewerker is ook een kansberoep.

Met de subsidie kun je in de meeste gevallen je gehele opleiding bekostigen. Want de subsidie mag gebruikt worden voor alle kosten die horen bij de opleiding, dus ook inschrijfkosten, lesgeld en examengeld. Je opleiding kan dan helemaal gratis zijn!

Voor wie is de scholingsvoucher?

Iedereen die een baan heeft en zich wil omscholen of bijscholen en iedereen die werkt als zelfstandige kan een scholingsvoucher aanvragen. Zolang je maar een opleiding gaat volgen in de richting van een kansberoep. Ben je ingeschreven bij het UWV of heb je al een WW-uitkering, dan kun je de scholingsvoucher ook aanvragen.

Voor welke opleidingen kan ik subsidie aanvragen?

Aangezien logistiek medewerker een van de kansberoepen is en Braveau zich juist heeft gespecialiseerd in opleidingen voor deze doelgroep komen de opleidingen van Braveau in aanmerking voor de subsidie. De subsidie is aanzienlijk dus het is ook mogelijk om combinaties van meerdere opleidingen te maken.

Vraag nu subsidie aan

Wij kunnen ons voorstellen dat je eerst wil zorgen dat de subsidie geregeld is om je vervolgens in te schrijven voor de opleiding! Vraag dan subsidie aan via onderstaande formulier. Vul je gegevens in en de medewerkers van Braveau nemen binnen enkele werkdagen contact met je op om je aanvraag verder in orde te maken.  Binnen 8 à 10 weken krijg je een reactie van het UWV of je aanvraag is goedgekeurd.