Image Image Image Image Image Image Image Image Image

10 dec

By

Hoogwerker dodelijk ongeluk Oosterwolde was gesaboteerd

2016-12-10 | By |

hoogwerker-van-dodelijk-ongeluk-in-oosterwolde-was-gesaboteerd


Hoogwerker dodelijk ongeluk Oosterwolde was gesaboteerd

Dat staat in een vertrouwelijk rapport van de politie, schrijft De Stentor zaterdag. Bij het ongeluk met de hoogwerker kwam een man om het leven en raakten elf anderen gewond.

De technische analyse van de politie wordt gebruikt als bewijslast tegen de bestuurder van de hoogwerker. In september werd bekendgemaakt dat de man wordt vervolgd voor het dodelijke ongeval.

De 48-jarige man uit Oosterwolde (gemeente Oldebroek) wordt beschuldigd van dood door schuld en zwaar lichamelijk letsel door schuld.

Luidspreker
In de cabine van de hoogwerker zit een luidspreker die een waarschuwingssignaal geeft als de beveiliging niet werkt. Die was echter afgeplakt. Het is verboden wijzigingen aan te brengen aan dergelijke systemen. De LMB (lastmoment beveiliging) zorgt juist hiervoor dat er geen overbelasting kan plaatsvinden.

img_0024-687x515Een tweede luidspreker aan de buitenkant deed het niet, omdat een kabeltje was doorgeknipt. De bestuurder had volgens de krant moeten weten dat de machine kon kantelen.

Oldtimershow
Het ongeval vond plaats tijdens een oldtimershow waar de hoogwerker als attractie werd gebruikt. Vijf volwassenen en acht kinderen zaten in het bakje toen de hoogwerker omviel.

De bak aan de hoogwerker was honderden kilo’s te zwaar beladen. Volgens de fabrikant mag de bak met inhoud hooguit 540 kilo wegen. Op het moment van het ongeluk woog de bak 580 kilo en wogen de mensen bij elkaar 702 kilo.

Bron: NU.nl