Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Heftruckcertificaat in 2 dagen

Nu aanmelden is gegarandeerd binnen 1 week gecertificeerd

Het halen van een heftruckcertificaat verhoogt de veiligheid op de werkvloer. Het certificaat is bedoeld voor iedereen die tijdens zijn werk (wel eens) een heftruck bestuurt. Via Braveau is het mogelijk om een heftruckcertificaat te behalen in 2 dagen. Bij interesse kun je dit via deze pagina aan ons laten weten. Reserveer je deelname voor één van de beschikbare data of vraag een offerte aan voor een groep of incompanytraining.

 

 

Voor wie is deze heftruck opleiding?

Een heftruckcertificaat halen in 2 dagen is bedoeld voor heftruckchauffeurs die geen of beperkte ervaring hebben in het bedienen van een heftruck. Heb jij geen of beperkte ervaring? Via deze heftruckopleiding kun jij toch binnen 2 dagen een nieuw heftruckcertificaat halen.

Bij deze heftruckopleiding besteden we uitgebreid aandacht aan het veilig bedienen van een heftruck. We werken in kleine groepjes waardoor iedereen ruimschoots de tijd heeft om nieuwe vaardigheden aan te leren.

Certificaat.jpg-large

 

Beter inzetbaar dankzij een heftruckcertificaat

IMG_0788
Heftruckchauffeurs met een heftruckcertificaat zijn beter inzetbaar. Heb je een heftruckcertificaat, dan weten (potentiële) werkgevers dat je een gedegen heftruck opleiding hebt gevolgd. Hiermee toon je aan dat je veilig en efficiënt kunt werken met een heftruck.

Bij deze heftruck opleiding besteden we 75% van de tijd aan praktijk en 25% aan theorie. Aan het einde van beide dagen maak je een theorie- en praktijkexamen. Doe je dit met succes, dan ontvang je het heftruckcertificaat, wat voor de komende 5 jaar geldig is. Dit kan al binnen 1 week geregeld zijn. Na 5 jaar is het volgen van een herhalingscursus (1 dag) voldoende om het heftruckcertificaat weer met 5 jaar te verlengen.

 • Dag 1

  Ontvangst
  Introductie
  Theorie
  Lunch
   Theorie examen
  Praktijk

  Dag 2

  Ontvangst
  Praktijk
  Praktijkexamen

 • Dag 1

  Theorie
  Arbowetgeving
  Werking van een heftruck
  Lasten verplaatsen met een heftruck
  Dagelijks onderhoud
  Veiligheid

  Praktijk
  Uitleg heftruck
  Basisvaardigheden

  Dag 2

  Praktijk
  Werken met een heftruck
  Dagelijks onderhoud
  Veiligheid

“Het is prettig dat de trainers zelf veel praktijkervaring hebben!”

 

Kosten voor het halen van een heftruckcertificaat

Direct inzicht in de beschikbaarheid op korte termijn of een prijs op maat? Wij zijn op werkdagen tot 17.30 uur bereikbaar op 040-3098012

één deelnemer
€ 312,90
Uitgebreide cursus
 • Minimumleeftijd is 16 jaar
 • Voor bestuurders zonder rijervaring
 • Cursus met extra praktijkuren
 • Trainingslocatie in Best
 • Certificaat en een veiligheidspasje heftruck (geldigheidsduur: 5 jaar)
 • Prijs is exclusief BTW
In-company
op aanvraag
Cursus op maat, vanaf 4 personen
 • Minimumleeftijd is 16 jaar
 • Voor bestuurders zonder rijervaring
 • Cursus van 2 dagen
 • Locatie naar wens
 • Certificaat en een veiligheidspasje heftruck (geldigheidsduur: 5 jaar)
 • Prijs op aanvraag

Veelgestelde vragen over heftruckcertificaten

Is een heftruckcertificaat wettelijk verplicht?

Voor alle heftruckchauffeurs is het wettelijk verplicht om een rij-instructie te volgen. De wet geeft niet duidelijk aan hoe de instructie eruit moet zien, maar als bedrijf moet je bij bepaalde omstandigheden kunnen aantonen dat er een goede instructie is geweest, bijvoorbeeld bij bedrijfsongevallen.

Kan ik met spoed mijn heftruckcertificaat halen?

Bij Braveau is het (vrijwel) altijd mogelijk om al op korte termijn een cursus te volgen. Vaak zelfs binnen een week. Neem contact met ons op voor de beschikbare data.

Hoe oud moet je zijn voor het halen van een heftruckcertificaat?

Vanaf 16 jaar mag je een heftruckopleiding volgen. Het besturen van een heftruck mag tot je 18e alleen onder deskundig toezicht.

Wanneer hoor ik of ik ben geslaagd?

Aan het einde van de cursus wordt bekend gemaakt of je bent geslaagd. Het heftruckcertificaat ontvang je gegarandeerd binnen 1 week na je examen.

Voor welke regio's zijn jullie actief?

Braveau werkt met name voor opdrachtgevers in Noord-Brabant, Zuid-Limburg en Gelderland. Onze incompany opleidingen bestrijken geheel Nederland.