Image Image Image Image Image Image Image Image Image

EPT certificaat incompany

Nu aanmelden is gegarandeerd binnen 1 week gecertificeerd

Het halen van een EPT certificaat verhoogt de veiligheid op de werkplek. Het certificaat is bedoeld voor iedereen die tijdens zijn werk (wel eens) een EPT gebruikt. Via Braveau is het mogelijk om een maatwerk incompany EPT opleiding aan te vragen. Bij interesse vraag je via deze pagina een offerte aan voor een incompanytraining.

Voor wie is deze EPT cursus?

De incompany EPT cursus is bedoeld voor bedrijven waar veel met EPT’s wordt gereden. De cursus is bijvoorbeeld geschikt voor magazijnmedewerkers die dagelijks met een EPT werken, of voor vrachtwagenchauffeurs of kantoorpersoneel dat af en toe een vrachtauto los of laadt met een EPT.

Na het behalen van een EPT certificaat zijn medewerkers in staat om veilig met een EPT te werken. Daarmee voorkom je als bedrijf schade aan goederen en materieel, maar ook persoonlijke ongelukken. Braveau ontwikkelt een specifieke opleiding op basis van de eisen en wensen die jouw bedrijf heeft.

iStock_000017410972Medium

 

Waarom een EPT certificaat?

IMG_1604
Een EPT certificaat verhoogt de veiligheid op de werkplek en helpt om schades te voorkomen. De Arbowet schrijft voor dat een bedrijf voorlichting en instructie moet geven aan medewerkers. Wil je als bedrijf aan deze verplichting voldoen? Zorg dan dat alle medewerkers in het bezit zijn van een EPT certificaat.

Tijdens deze cursus leren medewerkers veilig omgaan met een EPT. Ook besteden we aandacht aan belading en stabiliteit, interne veiligheidsregels en een veilige werkomgeving.

 • Een dagindeling kan er als volgt uitzien:

  Ontvangst
  Introductie
  Theorie
  Praktijk
  Praktijkexamen
  Theorie-examen

 • Onderstaande onderdelen worden standaard behandeld:

  Theorie
  Arbowetgeving
  Werking van een EPT
  Lasten verplaatsen met een EPT
  Dagelijks onderhoud
  Veiligheid

  Praktijk
  Uitleg EPT
  Basisvaardigheden
  Werken met een EPT
  Dagelijks nderhoud
  Veiligheid

“Mijn certificaat was verlopen, via Braveau had ik binnen één dag alles weer geregeld!”

 

Kosten voor het halen van een EPT certificaat

Direct inzicht in de beschikbaarheid op korte termijn of een prijs op maat? Wij zijn op werkdagen tot 22.00 uur bereikbaar op 06-14301721.

In-company
op aanvraag
Cursus op maat, vanaf 4 personen
 • Minimumleeftijd is 16 jaar
 • Voor bestuurders van EPT’s
 • Cursus van 4 uur
 • Locatie naar wens
 • Certificaat en een veiligheidspasje Elektrische Pallettruck (geldigheidsduur: 5 jaar)
 • Prijs op aanvraag

 

Veelgestelde vragen over EPT certificaten

Is een EPT certificaat wettelijk verplicht?

Voor alle EPTchauffeurs is het wettelijk verplicht om een rij-instructie te volgen. De wet geeft niet duidelijk aan hoe de instructie eruit moet zien, maar als bedrijf moet je bij bepaalde omstandigheden kunnen aantonen dat er een goede instructie is geweest, bijvoorbeeld bij bedrijfsongevallen.

Kan ik met spoed mijn EPT certificaat halen?

Bij Braveau is het (vrijwel) altijd mogelijk om al op korte termijn een cursus te volgen. Vaak zelfs binnen een week. Neem contact met ons op voor de beschikbare data.

Wanneer hoor ik of ik ben geslaagd?

Aan het einde van de cursus wordt bekend gemaakt of je bent geslaagd. Het EPT certificaat ontvang je gegarandeerd binnen 1 week na je examen.

Voor welke regio's zijn jullie actief?

Braveau werkt met name voor opdrachtgevers in Noord-Brabant, Zuid-Limburg en Gelderland. Onze incompany opleidingen bestrijken geheel Nederland.