Image Image Image Image Image Image Image Image Image

EPT certificaat in 4 uur

Nu aanmelden is gegarandeerd binnen 1 week gecertificeerd

Het halen van een EPT certificaat verhoogt de veiligheid op de werkplek. Het certificaat is bedoeld voor iedereen die tijdens zijn werk (wel eens) een EPT gebruikt. Via Braveau is het mogelijk om binnen 1 dag het EPT certificaat te behalen. Bij interesse kun je dit via deze pagina aan ons laten weten. Reserveer je deelname voor één van de beschikbare data of vraag een offerte aan voor een groep of incompanytraining.

 

 

Voor wie is deze EPT cursus?

De EPT cursus is bedoeld voor iedereen die tijdens zijn werk (wel eens) een EPT gebruikt. Dit kunnen magazijnmedewerkers zijn die er dagelijks mee werken, maar bijvoorbeeld ook vrachtwagenchauffeurs of kantoorpersoneel dat af en toe een vrachtauto lost of laadt met een EPT.

Na het behalen van een EPT certificaat zijn medewerkers in staat om veilig met een EPT te werken. Daarmee voorkom je als bedrijf schade aan goederen en materieel, maar ook persoonlijke ongelukken.

IMG_1586

 

Waarom een EPT certificaat?

IMG_1585
Een EPT certificaat verhoogt de veiligheid op de werkplek en helpt om schades te voorkomen. De Arbowet schrijft voor dat een bedrijf voorlichting en instructie moet geven aan medewerkers. Wil je als bedrijf aan deze verplichting voldoen? Zorg dan dat alle medewerkers in het bezit zijn van een EPT certificaat.

Tijdens deze cursus leer je veilig omgaan met een EPT. Ook besteden we aandacht aan belading en stabiliteit, interne veiligheidsregels en een veilige werkomgeving.

 • Ontvangst
  Introductie
  Theorie
  Praktijkexamen
  Theorie-examen

 • Theorie
  Arbowetgeving
  Werking van een EPT
  Lasten verplaatsen met een EPT
  Dagelijks onderhoud
  Veiligheid

  Praktijk
  Uitleg EPT
  Basisvaardigheden
  Werken met een EPT
  Dagelijks onderhoud
  Veiligheid

“Mijn certificaat was verlopen, via Braveau had ik binnen één dag alles weer geregeld!”

 

Kosten voor het halen van een EPT certificaat

Direct inzicht in de beschikbaarheid op korte termijn of een prijs op maat? Wij zijn op werkdagen bereikbaar op 040-3098012.

één deelnemer
€ 167,95
4 uur cursus
 • Minimumleeftijd is 16 jaar
 • Voor bestuurders van EPT’s
 • Binnen 1 dag
 • Trainingslocatie in Best
 • Certificaat en een veiligheidspasje Elektrische Pallettruck (geldigheidsduur: 5 jaar)
 • Prijs is exclusief BTW
In-company
op aanvraag
Cursus op maat, vanaf 4 personen
 • Minimumleeftijd is 16 jaar
 • Voor bestuurders van EPT’s
 • Binnen 1 dag
 • Locatie naar wens
 • Certificaat en een veiligheidspasje Elektrische Pallettruck (geldigheidsduur: 5 jaar)
 • Prijs op aanvraag

Veelgestelde vragen over EPT certificaten

Is een EPT certificaat wettelijk verplicht?

Voor alle EPTchauffeurs is het wettelijk verplicht om een rij-instructie te volgen. De wet geeft niet duidelijk aan hoe de instructie eruit moet zien, maar als bedrijf moet je bij bepaalde omstandigheden kunnen aantonen dat er een goede instructie is geweest, bijvoorbeeld bij bedrijfsongevallen.

Kan ik met spoed mijn EPT certificaat halen?

Bij Braveau is het (vrijwel) altijd mogelijk om al op korte termijn een cursus te volgen. Vaak zelfs binnen een week. Neem contact met ons op voor de beschikbare data.

Wanneer hoor ik of ik ben geslaagd?

Aan het einde van de cursus wordt bekend gemaakt of je bent geslaagd. Het EPT certificaat ontvang je gegarandeerd binnen 1 week na je examen.

Voor welke regio's zijn jullie actief?

Braveau werkt met name voor opdrachtgevers in Noord-Brabant, Zuid-Limburg en Gelderland. Onze incompany opleidingen bestrijken geheel Nederland.