Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Combinatie heftruck- en reachtruck opleiding

Nu aanmelden is gegarandeerd binnen 1 week gecertificeerd

Het halen van een reachtruckcertificaat of heftruckcertificaat verhoogt de veiligheid op de werkvloer. De certificaten zijn bedoeld voor iedereen die tijdens zijn werk (wel eens) een heftruck of reachtruck bestuurt. Via Braveau is het mogelijk om beide certificaten te behalen in 2 dagen. Bij interesse kun je dit via deze pagina aan ons laten weten. Reserveer je deelname voor één van de beschikbare data of vraag een offerte aan voor een groep of incompanytraining.

 

 

Voor wie is deze heftruck opleiding?

De combinatie hef- en reachtruckopleiding is bedoeld voor chauffeurs die al ervaring hebben in het werken met een heftruck of reachtruck. Via deze cursus kun je in 2 dagen zowel een nieuw heftruckcertificaat als reachtruckcertificaat halen.

Heb je ruime ervaring in het werken met een heftruck maar niet met een reachtruck? Dan kan het moeilijk zijn om het werken met een reachtruck te leren. Andersom, van reachtruck naar heftruck, is het makkelijker aan te leren. Twijfel je of deze cursus voor jou geschikt is, neem dan even contact met ons op.

IMG_0809

 

Beter inzetbaar dankzij een hef- en reachtruckcertificaat

heftruck certificaat braveau
Chauffeurs met een heftruckcertificaat en reachtruckcertificaat zijn beter inzetbaar. Heb je een certificaat, dan weten (potentiële) werkgevers dat je een gedegen opleiding hebt gevolgd. Hiermee toon je aan dat je veilig en efficiënt kunt werken met een heftruck en reachtruck.

De combinatie hef- en reachtruckopleiding bestaat uit 1 theorie- en 2 praktijkexamens (1 voor heftruck en 1 voor reachtruck). Lukt het om beide examens succesvol af te ronden? Dan ontvang je een heftruckcertificaat en een reachtruckcertificaat, die voor de komende 5 jaar geldig zijn. Als je nu actie onderneemt, kan dit al binnen 1 week geregeld zijn. Na 5 jaar is het volgen van een herhalingscursus (1 dag) voldoende om de certificaten weer met 5 jaar te verlengen.

 • Ontvangst
  Introductie
  Theorie
   Lunch
   Theorie examen
  Praktijk
   Praktijkexamens

 • Theorie
  Arbowetgeving
  Werking van een heftruck en reachtruck
  Lasten verplaatsen met een heftruck en reachtruck
  Dagelijks onderhoud
  Veiligheid

  Praktijk
  Uitleg heftruck en reachtruck
  Basisvaardigheden
  Werken met een heftruck en reachtruck
  Onderhoud
  Gevaren en risico’s

“Mijn certificaat was verlopen, via Braveau had ik binnen één dag alles weer geregeld!”

 

Kosten voor het halen van een hef- en reachtruckcertificaat

Direct inzicht in de beschikbaarheid op korte termijn of een prijs op maat? Wij zijn op werkdagen tot 17.30 uur bereikbaar op 040-3098012

één deelnemer
€ 469,90
Tweedaagse cursus
 • Minimumleeftijd is 16 jaar
 • Voor bestuurders met rijervaring
 • Cursus van 2 dagen
 • Trainingslocatie in Best
 • Certificaat en een veiligheidspasje hef- reachtruck (geldigheidsduur: 5 jaar)
 • Prijs is exclusief BTW
In-company
op aanvraag
Cursus op maat, vanaf 4 personen
 • Minimumleeftijd is 16 jaar
 • Voor bestuurders met rijervaring
 • Cursus van 2 dagen
 • Locatie naar wens
 • Certificaat en een veiligheidspasje hef- reachtruck (geldigheidsduur: 5 jaar)
 • Prijs op aanvraag

Veelgestelde vragen over heftruckcertificaten

Is een heftruckcertificaat wettelijk verplicht?

Voor alle heftruckchauffeurs is het wettelijk verplicht om een rij-instructie te volgen. De wet geeft niet duidelijk aan hoe de instructie eruit moet zien, maar als bedrijf moet je bij bepaalde omstandigheden kunnen aantonen dat er een goede instructie is geweest, bijvoorbeeld bij bedrijfsongevallen.

Kan ik met spoed mijn heftruckcertificaat halen?

Bij Braveau is het (vrijwel) altijd mogelijk om al op korte termijn een cursus te volgen. Vaak zelfs binnen een week. Neem contact met ons op voor de beschikbare data.

Hoe oud moet je zijn voor het halen van een heftruckcertificaat?

Vanaf 16 jaar mag je een heftruckopleiding volgen. Het besturen van een heftruck mag tot je 18e alleen onder deskundig toezicht.

Wanneer hoor ik of ik ben geslaagd?

Aan het einde van de cursus wordt bekend gemaakt of je bent geslaagd. Het heftruckcertificaat ontvang je gegarandeerd binnen 1 week na je examen.

Voor welke regio's zijn jullie actief?

Braveau werkt met name voor opdrachtgevers in Noord-Brabant, Zuid-Limburg en Gelderland. Onze incompany opleidingen bestrijken geheel Nederland.