Image Image Image Image Image Image Image Image Image

19 sep

By

BHV Bedrijfshulpverlening

2018-09-19 | By |

Bij Braveau Opleidingen is het ook mogelijk om een BHV opleiding te volgen. Wij verzorgen deze training in ons opleidingscentrum in Best. Vanaf 8 personen verzorgen wij ook BHV in company cursussen. Op jullie eigen locatie wordt dan de BHV cursus gegeven. Het lesplan van de cursus wordt op jullie situatie aangepast. Ook is het mogelijk de cursus in het weekend en avonduren te laten plaatsvinden.

De BHV opleiding wordt gegeven in de Nederlandse taal. Speciaal voor uw Poolse medewerkers verzorgen wij ook een BHV opleiding in de Poolse taal.

 

29 mei

By

Ongeval tussen een heftruck en een auto

2018-05-29 | By |

Een automobilist is dinsdagmorgen zwaargewond geraakt bij een ongeval op een bedrijfsterrein aan de Randweg te Hasselt. De man reed met zijn auto op het terrein en kwam in botsing met een heftruck. De pen die vooraan de heftruck zit, die gebruikt word om rollen tapijt te vervoeren, kwam rechtsvoor ter hoogte van de koplamp in het voertuig en verliet de auto weer via de linker achterdeur. De bestuurder werd hierbij geraakt ter hoogte van de heup.

De chauffeur van de heftruck reed direct achteruit en sloeg alarm. De Hasselter brandweer, twee ambulances, een traumahelikopter en de bedrijfshulpverlening werden ingezet om de man te helpen. Vanuit het Isala ziekenhuis werd met spoed extra bloed aangeleverd voor de patiënt. Nadat de man uiterst voorzichtig uit de auto was gehaald is hij met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

 

28 sep

By

Man gewond na ontploffen accu

2017-09-28 | By |

De Rijp:
Dinsdagmiddag is een man ernstig gewond geraakt bij een bedrijfsongeval in De Rijp. Bij een bedrijf aan de Zuiddijk ontplofte een accu waarbij het slachtoffer het accuzuur over zich heen kreeg. Hij werd meteen onder de douche gezet en is met een ambulance met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De man kreeg het zuur onder andere in zijn gezicht.

 

Bron: Alkmaar Centraal, 27 september 2017

03 nov

By

Zeven doden per jaar in magazijnen is te veel

2016-11-03 | By |

In Nederlandse magazijnen gebeuren jaarlijks zo’n 150 ernstige ongevallen, waarvan gemiddeld zeven met dodelijke afloop. En het wordt er niet beter op. Dit jaar vielen er in de maand juli al zeven dodelijke ongevallen te betreuren!

Het aanrijden van een collega komt het meest voor, gevolgd door een medewerker die op de heftruckvork staat, ‘even meerijdt’ en er vervolgens afvalt.

09 okt

By

20 sep

By

04 mrt

By

Mag ik met een heftruckcertificaat ook rijden op een reachtruck?

2016-03-04 | By |

linde-2Vanuit Arbowetgeving wordt specifieke deskundigheid voor het rijden op een intern transportmiddel, zoals de reachtruck, vereist. Ook stelt deze wetgeving dat een werkgever zijn werknemers een veilige werkplek moet garanderen. De verschillen tussen een heftruck en reachtruck zijn groot. Niet alleen qua bediening maar ook het heffen, draaien en keren is een groot verschil. Een medewerker Read More

24 dec

By

63-jarige man gedood bij ongeval heftruck

2015-12-24 | By |

TraumahelicopterEen 63-jarige man uit Gouda is maandagochtend bij een bedrijfsongeval in Reeuwijk om het leven gekomen. De man raakte waarschijnlijk bekneld tijdens het werken met een machine, nadat zijn heftruck was omgevallen. Volgens de politie is het nog onduidelijk hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren.

Er kwamen meerdere hulpdiensten ter plaatse, waaronder een traumaheli, maar dat mocht helaas niet meer baten. De politie is een onderzoek gestart

Bron: Blik op nieuws, 14 december 2015

24 nov

By

T-rijbewijs voor het rijden op de heftruck

2015-11-24 | By |

T-Rijbewijs

Sinds 1 juli 2015 is de categorie T op het rijbewijs ingevoerd. Deze categorie geldt voor het rijden op de openbare weg met land- en bosbouwtrekkers (LBT) en motorrijtuigen met beperkte snelheid (MMBS). Een heftruck op de openbare weg valt onder de categorie ‘Motorrijtuigen Met Beperkte Snelheid’. Het T-rijbewijs is echter niet verplicht voor motorrijtuigen die niet breder zijn dan 130cm (inclusief voorzetapparatuur). Ook mogen deze voertuigen niet de mogelijkheid hebben om een aanhangwagen te trekken.  Read More

04 nov

By

Voorzetapparatuur

2015-11-04 | By |

Bij het werken met heftrucks worden ook vaak diverse type voorzetapparatuur gebruikt. Voorzetapparatuur zijn hulpmiddelen met een specifieke toepassing. Dit kan van alles zijn, enkele bekende zijn side-shift en bijvoorbeeld verlengsloffen voor de vorken. Maar naast deze meer bekende hulpmiddelen is er een heel scala aan apparatuur voorhanden.

Read More