Bij bedrijfshulpverlening (BHV) geven werknemers hulp bij onveilige situaties in het bedrijf. Een bhv’er weet bijvoorbeeld hoe hij mensen uit een brandend gebouw moet krijgen. Of hoe hij bij een ongeval eerste hulp moet geven. Zo zorgt hij ervoor dat werknemers en bezoekers geen of zo weinig mogelijk verwondingen en schade oplopen.
Elke werkgever is verplicht bedrijfshulpverlening te hebben. In kleine bedrijven kan een werkgever zelf de BHV’er zijn. De Arbowet schrijft niet voor hoe de werkgever de bedrijfshulpverlening moet regelen. Hij moet in ieder geval rekening houden met de grootte van het bedrijf en de risico’s die er zijn.
Medewerkers die in het bedrijf waar ze werkzaam zijn te maken krijgen met een taak als Bedrijfshulpverlener. Onze BHV opleidingen worden in de Nederlandse of Poolse taal gegeven.
Doel opleiding
Het doel van de opleiding is het trainen van personeel op het gebied van communicatie en het gebruik van communicatiemiddelen tijdens een incident, brandbestrijding (brand drie- en vijfhoek, brandstadia, kleine blusmiddelen, ontruimingen en belang van nazorg.
De BHV Basistraining bestaat uit 1 volle dag instructie voor groepen van gemiddeld 5 tot 15 deelnemers. Zowel het theorie als het praktijkgedeelte kunnen met een toets worden afgesloten.
Voor groepen en ‘in-company’ trainingen kunnen de cursusvorm en tijden (avonden en weekenden zijn ook mogelijk) worden aangepast.
Inhoud opleiding
Tijdens de BHV cursus komen onderwerpen op het gebied van Levensreddend Handelen (LEH), Brandbestrijding en Ontruiming (BOC) aan bod.
Tijdens het Levensreddende Handelingen (LH) worden de volgende onderwerpen behandeld:
Algemene regels voor het verlenen van eerste hulp (vijf belangrijke punten)
Noodvervoersgreep van Rautek
Vitale functies
Beademen en reanimatie (voor volwassenen)
Verstikking en vergiftiging
Shock
Uitwendig (ernstig) bloedverlies en het verbinden hiervan (verbandleer)
Plaatselijk letsel (brandwond, botbreuk, oogletsel)
Tijdens het Brandbestrijding, Ontruimingen en Communicatie (BOC) worden de volgende onderwerpen behandeld:
Taken van de bedrijfshulpverlener
Brandbestrijding (brand drie- en vijfhoek, brandstadia, kleine blusmiddelen)
Communicatiemiddelen tijdens incidenten
Belang van nazorg
Ontruimingen
Direct inzicht in de beschikbaarheid op korte termijn of een prijs op maat? Wij zijn op werkdagen tot 17.30 uur bereikbaar op 040-3098012